Slægtsforskning / Noget om mig

Noget om mig

På Internettet
I nytåret 1997 fik jeg et modem, så jeg kunne komme på Internettet specielt for at kunne sende emails til min amerikanske fætter, og siden også til min amerikanske kusine. Det var en overvældende skøn oplevelse at kunne kommunikere med mine familiemedlemmer i USA på den hurtige måde.
I 7-8 år har jeg været på Facebook, men ophørte i maj 2018, da jeg var træt af at skulle overveje, hvad jeg kunne lægge ud af fotos eller skrive om, som Facebook kunne være interesseret i at bruge kommercielt. I forvejen har jeg siden 1997 været klar over, at Google gemmer alt, hvad jeg laver på Internettet. Er ikke på nogen sociale medier.  
Køge Kirke fik hjemmeside
Kort tid efter min ankomst på Internettet begyndte jeg at lave hjemmeside for Køge Kirke efter koncept udarbejdet af Københavns Stift. Det var et spændende kreativt arbejde, som jeg med hjælp fik udviklet og fortsatte med at opdatere kirkens hjemmeside indtil min afsked med pensionering januar 2014.

Slægtsforskning
Min særlige interesse og passion for slægtsforskning begyndte under en studieorlov i 2003, hvor jeg gravede mig ned i fortidens grave i Køge Kirke for at finde ud af, hvem der havde levet i perioden 1600-1800. Jeg blev klar over, at gamle kirkebøger var lagt ud på Internettet, og det gav mig lyst til også at søge på egne slægtninge. Samtidig blev jeg kontaktet af en slægtning med samme interesse, og jeg har ikke kedet mig siden. Desuden har jeg med egen hjemmeside, som har skiftet udseende gennem årene, fået kontakt med slægtninge, jeg ikke kendte til, men nu nyder forbindelse og samvær med.
Det kræver stor tålmodighed, når oplysninger om slægtninge skal findes i arkivalierne på Rigsarkivets hjemmeside som er blevet flot og fyldigere med materiale, end da jeg begyndte at søge i 2003.
 
Meget kort CV
Født 1948 på Frederiksberg
Student 1967 fra klassisk-sproglig linje på Johannesskolen, Frederiksberg 
Sognepræst ved Hendriksholm Kirke, Rødovre, juni 1983-dec.1995
Sognepræst ved Køge Kirke jan.1996 - jan. 2014.
Bestyrelsesmedlem i Kirkefondet fra 1990-2008.
Pensionist fra jan. 2014.
Fra efterår 2015 frivillig med dansk sprog for flygtninge og indvandrere.
 
"Glimt af dansk kirkelivs personlighed - hans tanker om menighedslivet"
ved sognepræst Susanne Fabritius de Tengnagel, dav. næstformand i Kirkefondets bestyrelse. Nyt fra Kirkefondet nr. 1-1994.
 Bidrag i >>>
Artikel i Kristeligt Dagblad i anledning af mine 70 år. >>>