Slægtsforskning / Noget om mig / Om troen / Bønner

Bønner

 
LYSTÆNDINGSBØN PÅ ALLE HELGEN SØNDAG
 
Syvarmet lysestage i Køge Kirke
Foto af Susanne Fabritius de Tengnagel
 
Lystænding som symbol på vores livsvandring fra undfangelse og fødsel til død og håbet om opstandelse og evigt liv.

1. Lys:
Gud, vi ved, du går med os i dag. Du blev som os undfanget i din mor. Vi beder om, at et hvert lille foster må være forventningens glæde for enhver mor, som bærer sit barn under sit hjerte.
Vi tænder lys for alle børn, at de inden længe må se dagens lys.
 
2. Lys:
Gud, du blev menneske som os. Derfor fejrer vi jul. Under himlens stjerner blev du født for at give os dit lys, dit hjerte. Vi takker dig for hvert eneste barn, der fødes. Lad alle børn mærke, at de er lysets børn, dine hjertebørn.
Vi tænder lys for et hvert barn, der er blevet født.
 
3. Lys:
Gud, du lod Jesus blive båret ind i templet for at modtage velsignelsen af gamle Simeon, Vi beder for alle de forældre, der bærer deres barn til dåb. Jesus siger: "Jeg er verdens lys. Den, der følger mig, skal aldrig vandre i mørke, men have livets lys." Vi tænder lys og takker for dåbens velsignelse.
 
4. Lys:
Gud, din kærlighed og nåde er overvældende, at du ved Jesus Kristus gik i døden for os og i din magtesløshed trådte døden under fode, så døden ikke får det sidste ord med os. Lyset fra påskemorgen med Kristi opstandelse af døde oplyser hvert menneske, al naturen og hele kosmos. Lyset er vort håb midt i verden, når alt ser håbløst ud.
Vi tænder håbets og opstandelsens lys.
 
5. Lys:
Gud, du følger os nat og dag, gennem sorg og glæde; vi er ikke alene, for du er med os med din kærlighed og godhed alle dage indtil verdens ende.
Vi takker dig for, at dit ord forkyndes i vores land, og fortsæt du med at blæse din livsånde i os, så vi mærker, at vi lever og ikke kan lade være med at fortælle om dig til andre mennesker.
Vi tænder lys for dem, der sidder i mørke og dødens skygge; for vor kirke og al lovlig øvrighed, for vor dronning og hele det kongelige hus.
 
6. Lys:
Gud, vi takker dig for livet, du giver os. Tænd forundringens lys i os, over naturen og hele dit skaberværk og giv os visdom til at passe på det alt sammen. Tak for mad og drikke, for tøj og husly. Tak for høstens tid, for de mennesker, som holder af os, og som vi ikke kan leve uden.
Vi tænder lys for alle gode gaver, som kommer fra dig til livets opretholdelse.
 
7. Lys:
Gud, vi ved, du er med os i dag, når vi takker dig for vores kære, vi har mistet. Græd med os, sørg over vore døde med os. Vær med dem, der må gå den tunge gang til kirkegården, og med dem, hvis savn er ubærligt.
Vi tænder lys og beder for vore døde og dem, der savner, at dit evige lys må lyse for os alle. Kom til os med din tro, dit håb, din kærlighed, som intet og ingen kan skille os fra. Og når alt er ude med os, før os da ind i dit evige lys og fred.
Amen
 
Bønnen blev brugt som kirkebøn under radiogudstjenesten
Alle Helgens Søndag i Køge Kirke 2010
og formuleret af Susanne Fabritius de Tengnagel.
 
Morgenstund. Foto af Susanne Fabritius de Tengnagel
DAGENS BØN
God morgen, Gud!
Er det en god morgen?
Er den værd at stå op til?
Du ved, hvordan jeg har det inderst inde
lidt lunken og usikker på
om dagen vil holde sig god dagen ud.
Men hvis den ikke gør det,
ved jeg, at du er her alligevel
her i min stue foran skærmen og bagved
og rundt om mig hele dagen.
Du kender mig jo ud og ind
og ved, at jeg har brug for
at du bærer med på min bekymring for denne dag,
så den trods alt hvad der sker i løbet af dagen kan blive en god dag.
Susanne Fabritius de Tengnagel
 
FLERE BØNNER (pdf-fil) >>>>
 
 
 Lysglobe i Køge Kirke
Foto af Susanne Fabritius de Tengnagel